Lapsille lasagnea

Ulkona on niin kylmä, että nenä jäätyy. Jopa meillä Helsingissä oli aamulla -19 astetta pakkasta. Sisällä taas työntekoon on hieman hankala keskittyä, kun seinän takana paalutetaan tulevan kerrostalon pohjaa. Koti tutisee, juomalasit helisevät kaapeissa, ikkunanpielet rutisevat, aivot hölskyvät päässä, eivätkä kuulosuojaimetkaan peitä pauketta. Elän nyt kolmatta viikkoa jatkuvassa, pienessä maanjäristyksessä, jossa rakennusmiesten kahvi- ja ruokatauot ovat ainoat hiljaiset hetket koko päivän aikana.

Niinpä päätin pitkästä aikaa tehdä lapsille lasagnea, heidän lempiruokaansa, ei niin kovin terveellistä, sellaista jossa kasvikset on piilotettu niin, etteivät lapset edes tiedä syövänsä muuta kuin jauhelihaa.

Tässä jakoon resepti:

  • 400 g luomujauhelihaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa (tai puolet isosta)
  • 1–2 porkkanaa (riippuen porkkanoiden koosta)
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 500 g Koskenlaskija cheddar ruoka -kastiketta
  • noin 3,5 dl ruokakermaa
  • 250 g mozzarellajuustoraastetta
  • 250 g gluteenittomia lasagnelevyjä
  • mausteita jauhelihaan, esimerkiksi pippuri, curry, paprikajauhe, lihafondi
  • pieni loraus hunajaa
  • öljyä paistamiseen
  1. Kuori ja raasta kesäkurpitsa ja porkkana mahdollisimman hienoksi raasteeksi.
  2. Purista kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois, esimerkiksi painamalla kämmenellä kesäkurpitsakasaa lautasta vasten.
  3. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja mausta oman makusi mukaan. (Muista, että cheddarkastike on jo itsessään melko suolaista.)
  4. Lisää pannulle kesäkurpitsa ja porkkana. Jatka paistamista ja sekoittamista, kunnes kesäkurpitsa on muuttunut läpikuultavaksi ja “sulautunut” jauhelihan joukkoon.
  5. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja loraus hunajaa. Sekoita hyvin ja anna porista noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  6. Sekoita sillä aikaa kulhossa cheddarkastike ja ruokakerma.
  7. Levitä reilun neljän lasagnelevyn kokoisen lasagnevuoan pohjalle ensin 1/4 jauhelihakastikkeesta.
  8. Valuta sitten kulhosta hieman juustokastiketta jauhelihan päälle ja laita sen jälkeen 4 kpl lasagnelevyjä rinnakkain vuokaan.
  9. Toista tämä vielä kolme kertaa ja pinoa päällimmäiseksi neljä lasagnelevyä.
  10. Levitä päälle runsaasti juustoraastetta ja sen jälkeen loput (suurin osa) juustokastikkeesta.
  11. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40–45 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet ja juusto ruskistunut.
  12. Anna vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Lasagne
Valmiin lasagnen kannattaa antaa vetäytyä vielä kymmenen minuuttia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *