Sivustoni on valmis!

Tadaa, siinä se nyt on, kansas.fi. Vastaanotto hermostutttaa, jännittää ja kauhistuttaa. Sillä joskus aikoinaan vakaasti päätin, että minähän en bloggaajaksi ryhdy, ja tässä sitä nyt ollaan.

Kaikki alkoi siitä, kun pääsin digitaalisen muotoilun täydennyskoulutukseen. Puolen vuoden mittaisen kurssin aikana oli tarkoitus toteuttaa graafinen ohjeisto sekä webbisivut joko jollekin todelliselle tai kuvitellulle yritykselle. Tuntui turhalta tehdä niin suuri työ pelkästään koulutehtävänä, joka kurssin jälkeen deletoitaisiin koulun palvelimelta olemattomiin, joten päätin sen vuoksi toteuttaa itselleni kotisivut.

Ja koska logotunnus ja slogankin täytyi kurssilla suunnitella, niin sellainenhan sitten tehtiin, ja niin syntyi KANSAS – Kati-Annika Ansas, Stories & Design. Sivusto toteutettiin valmiiseen WordPress-teemaan, jota räätälöin mahdollisuuksien mukaan sopivammaksi.

Kurssiin kuului myös videoeditointi, joten ääntä ja liikkuvaa kuvaakin löytyy. Innostuin kovasti videotuotannosta, jota aikaisemmin olin ehkä hieman arastellut. Ja opin aivan toisella tavalla arvostamaan kaikkia niitä, jotka työkseen leikkaavat pitkää videota tai elokuvaa!

Omat suunnitelmani muuttuivat useaan otteeseen matkan varrella, slogan vaihtui yksinkertaisemmaksi, yksi blogikategoria putosi pois, väreistä tulikin mustavalkoisia, sivuston teema ei toiminutkaan aivan siten, kuin olin kuvitellut, ja oli turvauduttava suunnitelmaan B…

Täydellinen sivustosta ei missään nimessä tullut. WordPressin valmiit ominaisuudet asettivat omat rajoituksensa, ja seassa on muun muassa koodista tulevia englanninkielisiä otsikoita, jotka päätin jättää tällä erää sikseen. Sivusto ei ole niin selkeä kuin olisin halunnut, sisältöä ei ole niin paljoa kuin olisin toivonut, teema ei taipunut siten kuin olin suunnitellut, ynnä muuta. Mutta mielestäni lopputulos on ihan kelpo kuitenkin. Samalla sain omat tietoni ja taitoni ajantasalle, ja kaupan päälle tutustuin vielä uusiin, mukaviin ihmisiinkin.

Mukavaa, että löysit sivuilleni ja toivottavasti palaat myös pian takaisin!

2 Replies to “Sivustoni on valmis!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *