Tuorepastapäivä

Koska kotimme on gluteeniton, teemme paljon ruokaa itse. Tänään ruoan lisukkeeksi oli gluteenitonta tuorepastaa, jonka teimme itse pastakoneella. Melko työlästä, sotkuista ja aikaa vievää touhua, mutta lopulta maku palkitsee leipojat, pastasta tulee nimittäin paljon maukkaampaa kuin kaupan gluteeniton kuivapasta.

Tähän tuorepastaan käytin 1,5 dl Semperin Fin mix -jauhoseosta, 0,25 dl Pofiber-perunakuitua sekä 0,25 dl tapiokatärkkelystä, mutta periaatteessa pastaan voi käyttää mitä gluteenittomia jauhoja tahansa.

  • reilu 2 dl jauhoseosta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 2 munaa
  • 1 rkl vauvojen perunaporkkanasosetta, esimerkiksi Piltti
  • suolaa keitinveteen
  1. Sekoita jauhot ja ksantaani keskenään suuressa kulhossa.
  2. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko kuoppaan munat.
  3. Sekoita jauhoja munan joukkoon hiljalleen haarukalla pyörivin liikkein.
  4. Kun taikina alkaa muodostua, lisää perunaporkkanasose.
  5. Sekoita kimmoisaksi taikinaksi.
  6. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
  7. Kauli taikina pastakoneeseen sopivan kokoisiksi levyiksi ja pyöräytä erissä koneen läpi.
  8. Keitä suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia.
Tuorepasta
Gluteeniton tuorepasta pastakoneella.

Pastakone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *